coretgenealogie

API's » Genealogische evenementen

Via het Stamboom Forum kunnen genealogische en historische evenementen worden aangemeld door organisaties en individuën. Deze evenementen worden gepresenteerd als evenementenlijst en als evenementenkaart (met behulp van Google Maps). Leden kunnen aangeven of ze wel of niet naar een bepaald evenement gaan, de vrienden van het sociale netwerk voor genealogen worden hiervan op de hoogte gesteld.

Beschikbare methodes

De gegevens van de evenementen zijn in diverse formaten beschikbaar: als widget, XML, iCalendar en RSS. Bij gebruik van deze API's dient er ook een link naar de Evenementen pagina op het Stamboom Forum te worden opgenomen.

Genealogische evenementen via widget

De eenvoudigste vorm is als widget: de Genealogie nieuws widget. Met deze widget kunt u genealogische evenementen eenvoudig met een stuk Javascript op uw website krijgen. Hieronder ziet u een (live) voorbeeld:

<script type="text/javascript" src="https://widgets.coret.org/genealogie_nieuws/widget.js? or=h&amp;ih=b&amp;ni=3&amp;sf=8&amp;sg=0&amp;go=0&amp;bg=%23EEEEEE&amp;fg=%23666666&amp; fp=9&amp;wi=100%25&amp;on=n"></script>


Genealogische evenementen in XML formaat

De evenementen zijn ook beschikbaar in XML formaat. Deze XML gebruikt het Stamboom Forum ook zelf voor de evenementenkaart.

De XML bevat een collectie markers die elk een evenemententitel bevat, locatie (optioneel), adres, identificatienummer, aantal aangemelde bezoekers en de breedte- en lengtegraad van het evenement. Hieronder staat een voorbeeld XML:

<markers> <marker title="Nationale Genealogische Dag Prometheus e.a." locatie="Gebouw TU, Faculteit Ontwerp, Constructie en Productie" address="Mekelweg 2, Delft" evenement="1" bezoekers="0" lat="52.0010575" lng="4.3728553" /> ... </markers>

Het te gebruiken adres is:
https://www.stamboomforum.nl/evenementen/overzicht-kaart-xml.php


Genealogische evenementen in iCalendar formaat

iCalendar is de standard (RFC 2445) voor calender data uitwisseling. Hieronder staat een voorbeeld iCalender:

BEGIN:VCALENDAR CALSCALE:GREGORIAN PRODID:-//Stamboom Forum//NONSGML Coret.org//NL VERSION:2.0 METHOD:PUBLISH BEGIN:VEVENT DTSTART:20081122T094500Z DTEND:20081122T160000Z DESCRIPTION:Op zaterdag 22 november a.s. vindt in Delft een Nationale G .... ...... LOCATION:Mekelweg 2, Delft SUMMARY:Nationale Genealogische Dag Prometheus e.a. UID:http://www.stamboomforum.nl/evenementen/details.php?evenement=1 SEQUENCE:0 DTSTAMP:20081120T133840Z END:VEVENT END:VCALENDAR

Het te gebruiken adres is voor alle evenementen in iCalender formaat (bijvoorbeeld om in Google Agenda of Outlook te importeren) is:
https://www.stamboomforum.nl/evenementen/ical.php

Wanneer u slechts één evenement in iCalender formaat wilt dan dient het evenement id opgegeven te worden, bijv. https://www.stamboomforum.nl/evenementen/ical.php?evenement=1


Genealogische evenementen als webfeed (RSS)

De nieuwst aangemelde genealogische evenementen zijn beschikbaar als RSS feed. Het adres van deze feed is:

http://feeds.coret.org/StamboomForumEvenementen